دوقلوهای همسان

چطور ممکنه که دوقلوهای همسان تیپولوژی شخصیتی متفاوتی رو داشته باشن؟؟

سلام دکتر مریم عیسی زاده هستم و امروز به مناسبت روز جهانی دوقلوها می خوام به این چالش بزرگ والدینی که نورچشمی های دوقلو ( دوقلوهای همسان )دارند بپردازم…

علم زیست شناسی میگه که ما محصول ژن ها و محصول محیط توأمان هستیم، حالا برای توضیح این موضوع میریم سراغ دوقلوهای همسان ،یعنی دو انسان با یک کد ژنتیکی یکسان و یک محیط زندگی یکسان .

 تیپولوژی شخصیتی دوقلوهای همسان

اگر دوروبرتون با دوقلوهای همسان ارتباط داشته باشید متوجه میشین که قطعا میشه تفاوت هایی رو در اونها پیدا کرد. ولی چرا؟ برای بررسی این موضوع مقاله ای رو از ژورنال معتبر ساینس مطالعه می کردم که یک سری از دانشمندان آلمانی ۴۰ تا موش یکسان رو مورد ارزیابی قرار دادند.

این ۴۰ تا موش از نظر کد ژنتیکی کاملاً یکسان بودند و اونهارو توی یک محیط بازی یکسان هم قرار دادند

و بعد، به مدت سه ماه نحوه ی بازی اونها با اسباب بازی ها و نوع فعالیتشون در محیط رو با یک سری سنسور که زیر پوست موش ها قرار داده شده بود، ردیابی کردند.بعد از سه ماه متوجه شدند که نحوه تعامل این موش ها با محیط اطراف و وسایل ها متفاوت بود و این درنتیجه ی تفاوت اونا در نحوه ی رشد مغزیشون بود. یعنی بعد از سه ماه که مغز اونها رو مورد ارزیابی قرار دادن متوجه شدند که تعداد سلول های عصبی که توی هیپوکامپ مغزشون تولید شده بود با هم دیگه فرق داره.

بطور دقیق تر، با وجود اینکه از نظر کد ژنتیکی کاملاً یکسان بودن اما در انتهای سه ماه ما موش های متفاوتی با تعداد سلول های عصبی متفاوت که باعث بروز رفتارهای متفاوتی از آنها میشه، به دست آوردیم. جالب اینجاست که موش های فعال تر صاحب سلول های بیشتری هم بودند. دانشمندان آلمانی از یافته های این پژوهش برای بررسی علت تفاوت های رفتاری و خلق و خویی دردوقلوهای همسان استفاده کردند و این اهمیت شناخت ویژگی های منحصر به فرد آدمارو برای ما پررنگ تر  می کنه.

دوقلوهای همسان

منحصر به فرد بودن هر انسانی شاید جزء مهمترین حقوق اوست که هم باید از طرف خودش موردپذیرش واقع بشه و هم دیگران نسبت بهش احترام قائل باشن.

دوقلوهای همسان از این جهت که نتیجه ی خلقت و خواست خداوند هست، حتی مقدس شمرده میشه و ما نباید به صرف اینکه والدین نورچشمی هستیم و صلاح اون رو بهتر از خودش میدونیم سعی کنیم این منحصر به فرد بودن رو تغییر بدیم.

منبع مقاله ی ژورنال ساینس

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

تقلید از همسالان

سلام دوستان ما دو مدل نور چشمی داریم: برخی از بچه‌ها در موقعیت‌های مختلف، توانایی‌های خودشان را می‌شناسند و لذا در مواقع ضرورت می‌توانند از

ادامه مطلب »
روان شناسی کودک و نوجوان

چقدر من تغییر کردم

…مقایسه مادرهای قدیم و مادرهای جدید، یکی از سخت ترین سرزنش هایی است که احتمالا تجربه اش کرده اید. اینکه مادرهای این دوروزمونه، نازک نارنجی

ادامه مطلب »

باشگاه والدگری

برگزاری کارگاه باشگاه والدگری ( تاکتیک ها، تکنیک ها و خطاها در امر تربیت کودکان) کارگاه حضوری و آنلاین این کارگاه در 6 جلسه  یک

ادامه مطلب »