کودک نوپا و ارتباط برقرار کردن با آن

ارتباط برقرار کردن با کودک نوپا

رابطه شما با کودک نوپا: انتظار کودک

کودکان در سال های نوپا به سرعت رشد می کنند. همانطور که کودک نوپا شما رشد می کند، احتمالاً متوجه خواهید شد که رابطه شما با او تغییر می کند.

کودک نوپا شما در حال یادگیری هستند ، او میخواهد  یک فرد مستقل باشد . شاید بخواهد خودش غذا بخورد و یا لباس هایش را بپوشد. او همچنین ممکنه  کمتر تمایل داشته باشه که وقتی تصمیم خود را بگیرد درباره او صحبت کنند. در عین حال، کودک نوپا شاید از جدا شدن از شما بترسد و نخواهد او را با دیگران رها کنید.

توانایی کودک نوپا ( نوزاد ) شما برای استفاده و درک زبان خیلی سریع رشد میکند. این توسعه زبان بدین شکل بوده که میتوانید فعالیت‌ها و بازی‌های بیشتری را به اشتراک بگذارید و شروع به کار روی مهارت‌های اجتماعی مانند اشتراک‌گذاری و صحبت کردن کنید. میتوانید با یک توپ بازی و بگویید «توپ را بغلتان» یا «حالا نوبت من هستش».

احساسات کودک نوپا شما نیز در حال رشد میباشد. او احساسات بزرگی خواهد داشت، اما همیشه نمیتواند آنها را کنترل کند یا کلماتی برای بیان آنها پیدا کند و با عصبانیت ابراز ناامیدی کند . اگر بتوانید رفتار خوب را در کودک خود تقویت و احساسات آنرا کنترل کنید،  متوجه خواهید شد که گاهی اوقات میتوانید از بروز عصبانیت جلوگیری و یک راه خوب برای ایجاد رابطه شما باشد.

کودکان نوپا یاد میگیرند که چه کارهایی را انجام دهند ، مانند تعقیب مرغ دریایی هنگام پرواز کردن ، در زمانی که با کودک نوپا وقت میگذرانید میبینید که کودک شما بسیار فعال تر از گذشته است. اما اگر در حین اکتشاف فرزندتان در اطراف باشید، او احساس امنیت میکند و اعتماد به نفس لازم برای امتحان چیزهای جدید را خواهد داشت.

روابط گرم، باثبات و پاسخگو برای رشد و رفاه کودکان 

وقتی این نوع رابطه با کودک نوپا دارید، او احساس امنیت و آرامش میکند. احساس امنیت به کودک نوپا اعتماد به نفس میدهد تا جهان را کشف کند و یاد بگیرد. و همانطور که فرزند شما جهان را کشف میکند، یاد میگیرد که چگونه فکر کند، بفهمد، ارتباط برقرار کند، رفتار کند، احساساتش را نشان دهد و مهارت های اجتماعی را توسعه دهد.

ایجاد یک رابطه قوی با کودک

کودکان در هر سنی به والدین و مراقبانی نیاز دارند که صمیمی و پاسخگو باشند، به آنها توجه کنند و به آنها احساس امنیت دهند. در اینجا چند ایده وجود دارد که به شما کمک میکند تا این نوع رابطه را با کودک نوپا  بسازید:

به کودک نوپا توجه مثبت زیادی داشته باشید . این میتواند به سادگی پایین آمدن به سطح کودک نوپا و قرار دادن آرام بازوی خود دور شانه های او زمانی که او چیزی را در گودال شن به شما نشان میدهد، باشد.

برای به اشتراک گذاشتن فعالیت های سرگرم کننده و بازی با هم وقت بگذارید . کودکان نوپا عاشق لباس پوشیدن، بازی با جعبه های مقوایی خالی بزرگ و دویدن در باغ یا پارک هستند. بهتر اینه که فقط با بازی از فرزندتان پیروی کنید.

با هم بخوانید: مطالعه منظم با کودک نوپا زمان خاصی را برای پیوند ایجاد و همچنین تخیل کودک نوپا شما را تحریک  و به او کمک میکند تا در مورد دنیای اطراف  بیاموزد.

وعده های غذایی منظم خانوادگی را به اشتراک بگذارید . وعده های غذایی خانوادگی میتواند روابط خانوادگی شما و احساس تعلق فرزندتان را تقویت کند.

با اجازه دادن به او در تصمیم گیری از استقلال در حال رشد کودک تان را حمایت کنید. از او بخواهید هنگام لباس پوشیدن، بین دو میان وعده سالم یا بین دو تی شرت یکی را انتخاب کند.

اگر کودک نوپا شما ناامید یا ناراحت شد، به او کمک کنید تا کلماتی برای احساساتش پیدا کند و او را نیز آرام کنید – برای مثال، “اوه”. موز افتاد پایین مشکلی نیست. موز بیشتری در کاسه شما وجود دارد. درک احساسات بخش مهمی از خود تنظیمی ، که برای همه روابط کودک شما در حال و آینده مهم است.

اگر کودک نوپایتان در جدایی از شما مشکل دارد، در مورد زمان هایی که از هم جدا می شوید با او صحبت کنید – برای مثال، “من میخواهم برای یخچال غذا بخرم.” نانا اینجا با شماست و من برای چرت زدن شما برمی گردم. اگر بچه ها بدانند که شما چه زمانی دور خواهید بود، کجا خواهید بود و چه زمانی برمیگردید احساس امنیت بیشتری میکنند.

زمانی که قصد دارید اوقات خوشی را با هم بگذرانید ، به خلق و خوی فرزندتان فکر کنید . اگر با کودک نوپا کمتر معاشرتی دارید،  دریابید که بهتره به جای رفتن به یک مرکز بازی شلوغ، در خانه بمانید و با انگشت رنگ کنید.

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

تقلید از همسالان

سلام دوستان ما دو مدل نور چشمی داریم: برخی از بچه‌ها در موقعیت‌های مختلف، توانایی‌های خودشان را می‌شناسند و لذا در مواقع ضرورت می‌توانند از

ادامه مطلب »
روان شناسی کودک و نوجوان

چقدر من تغییر کردم

…مقایسه مادرهای قدیم و مادرهای جدید، یکی از سخت ترین سرزنش هایی است که احتمالا تجربه اش کرده اید. اینکه مادرهای این دوروزمونه، نازک نارنجی

ادامه مطلب »

باشگاه والدگری

برگزاری کارگاه باشگاه والدگری ( تاکتیک ها، تکنیک ها و خطاها در امر تربیت کودکان) کارگاه حضوری و آنلاین این کارگاه در 6 جلسه  یک

ادامه مطلب »