ویژگی های روانشناس کودک

ویژگی های روانشناس کودک

اگر میخواهید برای درمان اختلالات روانشناسی فرزندتان به یک روانشناس کودک مراجعه کنید، بهتر است در ابتدا ویژگی‌های یک روانشناس خوب را بشناسید و به دنبال کسی باشید که بتواند به خوبی از پس درمان مشکل کودک شما برآید. این مقاله سعی دارد شما را با ویژگی‌های روانشناس کودک آشنا نماید. پیشنهاد میکنیم که حتماً تا انتهای این مقاله با ما همراه باشید.

هر کدام از روانشناسان کودک، روش خاص خود را برای درمان اختلالات روانشناسی کودکان دارند؛ چرا که با تکیه بر ویژگی‌ها و توانایی‌های خود در فرایند درمان وارد عمل میشوند و این ویژگی در هر کدام از روانشناسان متفاوت است.

در واقع هر روانشناسی، رابطه خود با کودک را بر مبنای آموخته‌های خود پایه‌ریزی میکند و تفاوت در این آموخته‌ها و تجربیات، بسیار زیاد است. مسلماً شخصیت فردی روانشناس کودک، تاثیرات زیادی در روند درمانی کودکان خواهد داشت.

اصلی ترین ویژگی روانشناس کودک

اصلی ترین ویژگی‌های یک روانشناس کودک

یک روانشناس کودک، ابتدا با نزدیکان کودک مانند پدر، مادر و… ارتباط برقرار میکند. هدف از این اقدام، بررسی دقیق‌تر و همه جانبه رفتارهای کودک است. روانشناس کودک احتمالاً توصیه‌هایی درباره تربیت فرزند و نحوه برخورد با او در شرایط گوناگون خواهد داشت که آن‌ها را با والدین کودک در میان میگذارد. والدین میتوانند درباره تغییرات کودک خود با روانشناس صحبت کنند و راهنمایی‌های لازم را از او دریافت نمایند.

روانشناس خوب، به دنیای کودک نزدیک است و بدون واسطه با او ارتباط برقرار میکند. کودک این حس نزدیکی را درک خواهد کرد و این مقدمه‌ای است برای برقراری تعامل هرچه بهتر با روانشناس. در واقع با این اقدام، کودک احساسات خود را بهتر شناخته و با آن‌ها روبرو میشود.

رفتار یک روانشناس حرفه ای، با پذیرش همراه است و این موضوع کودک را به کشف بخش‌های نهان وجود خویش تشویق خواهد کرد. یک روانشناس حاذق و با تجربه، در کنار تمامی این موارد، فاصله عاطفی خود با کودک را حفظ کرده و سعی میکند در ارتباط با مسائل کودک، با تکیه بر احساسات خود اظهار نظر نکند. همچنین یک روانشناس مجرب، در ذهن کودک فردی مورد اعتماد است که به راحتی میتوان با او حرف زد. برخورداری از ثبات شخصیتی و صادق بودن نیز از شاخصه‌های مهم یک روانشناس کودک به شمار میرود.

 

یک روانشناس خوب، شنونده خوبی است

یکی از مهمترین ویژگی‌هایی که یک روانشناس خوب و حرفه‌ای دارد، شنونده بودن است. در غیر این صورت نمیتواند اطلاعات مورد نیاز برای ارزیابی وضعیت کودک را تحلیل و بررسی نماید. در واقع با خوب شنیدن، میتواند مسئله را به درستی تشخیص داده و در مسیر حل آن گام بردارد.روانشناس کودک، میداند که شنونده بودن بر سخنوری غالب است؛ بویژه در مراحل ابتدایی درمان که هنوز مسئله کودک به درستی کشف نشده است و تنها از لابلای صحبت‌های کودک و اطرافیان او میتوان به مسئله پی برد. روانشناس کودک، با خوب گوش کردن به صحبت‌های کودک، با زوایای مختلف شخصیت او نیز آشنا خواهد شد.

روانشناس کودک حرفه ای

یک روانشناس کودک حرفه ای، تحلیل‌گر خوبی است

همان‌گونه که پیش از این اشاره کردیم، یک روانشناس کودک حرفه‌ای، باید شنونده خوبی باشد تا بتواند اطلاعات مورد نیاز خود را جمع آوری نماید. اما جمع آوری اطلاعات، تازه اول راه است. در واقع این اطلاعات که در یک پروسه اصولی جمع آوری شده‌اند، باید تجزیه و تحلیل شده و به خوبی ارزیابی گردد. در نهایت براساس این تحلیل‌ها میتوان بهترین شیوه درمانی را برای بهبود کودک انتخاب کرد. با همه وجود، گاهی روانشناسان کودکی را میبینیم که علی رغم برخورداری از توانایی تحلیل داده ها، در تشخیص و درمان مشکلات روانشناسی کودک با شکست روبرو میشوند و تلاش آن‌ها به در بسته میخورد. دلیل این اتفاق ممکن است درست نبودن اطلاعات باشد و نه تحلیل و بررسی آن.

 

تخصص؛ از هر چیز دیگری مهمتر است

همیشه و در همه جا، تخصص حرف اول را میزند. ممکن است در شخصیت روانشناسی که برای کودک خود انتخاب میکنید، بخشی از ویژگی‌های یک روانشناس ایده آل را ببینید، اما اگر تخصص و دانش کافی در این زمینه نداشته باشد، نمیتوان برای درمان به او اعتماد کرد. نداشتن دانش کافی در این زمینه، ممکن است روند درمان کودک را به مسیرهای اشتباهی سوق دهد. تجربه نشان دهنده آن است که درصد موفقیت درمان در کودکانی که تحت نظر یک متخصص روانشناسی بوده اند، بسیار بالا است. رزومه روانشناس کودک و بررسی سابقه عملکرد او، به شما کمک میکند تا به تخصص او در این زمینه پی ببرید. به علاوه مشورت کردن با کسانی که تجربه‌ای مشابه داشته اند، در انتخاب یک روانشناس متخصص و مجرب بی‌تاثیر نخواهد بود.

روانشناس کودک مورد اعتماد

ضرورت امانتداری و مورد اعتماد بودن روانشناس کودک

کودکی که به روانشناس مراجعه میکند و یا خانواده او، احتمالاً با مشکلات و اختلالات زیادی دست و پنجه نرم میکنند و ضرورت حل این مسائل، باعث شده است که آن‌ها تصمیم به مراجعه به یک روانشناس کودک بگیرند. روانشناس برای یافتن مسئله و راهکار برای حل آن، باید به صورت کامل در جریان این مشکلات قرار گیرد. در چنین شرایطی افشای مشکلات روانشناسی و اختلافات خانوادگی، دردسرهای فراوانی برای کودک و خانواده او به وجود می‌آورد. بنابراین مهم است که برای کسب نتیجه بهتر، به روانشناس کودکی مراجعه کنید که رازدار و امانتدار اطلاعات خانوادگی شما باشد. تنها در این صورت میتوان به او اعتماد کرد و در زمینه‌های مختلف از او مشاوره گرفت.

 

جمع‌بندی

هرگز فراموش نکنید که یک روانشناس خوب، میتواند فرایند درمان کودک دلبند شما را به خوبی هدایت کند. بنابراین تکیه بر تخصص و تجربه او، گامی مهم در کسب موفقیت شما خواهد بود. بسیاری از اختلالات شخصیتی کودکان و نوجوانان، پس از مراجعه به یک روانشناس و درمانگر حاذق، به آرامی حل میشود. پس در صورت بروز هر مشکل روحی و روانی در کودک خود، نیازی به نگرانی نیست و خبر خوشی که وجود دارد این است که درصد بالایی از این مسائل با کمک یک روانشناس خوب به طور کامل قابل حل خواهند بود.

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

تقلید از همسالان

سلام دوستان ما دو مدل نور چشمی داریم: برخی از بچه‌ها در موقعیت‌های مختلف، توانایی‌های خودشان را می‌شناسند و لذا در مواقع ضرورت می‌توانند از

ادامه مطلب »
روان شناسی کودک و نوجوان

چقدر من تغییر کردم

…مقایسه مادرهای قدیم و مادرهای جدید، یکی از سخت ترین سرزنش هایی است که احتمالا تجربه اش کرده اید. اینکه مادرهای این دوروزمونه، نازک نارنجی

ادامه مطلب »

باشگاه والدگری

برگزاری کارگاه باشگاه والدگری ( تاکتیک ها، تکنیک ها و خطاها در امر تربیت کودکان) کارگاه حضوری و آنلاین این کارگاه در 6 جلسه  یک

ادامه مطلب »