پیک نیک مادرها و دخترها

سلام دوستان

اکثر اوقات تعارض به این دلیل اتفاق می‌افتد که آدم‌ها به جنبه‌های مختلف یک موضوع توجه می‌کنند .

درست مانند یک روبیک چندوجهی! که هر طرف آن یک‌رنگ خاصی را نشان می‌دهد. یعنی با اینکه موضوع یکسان است؛ اما ابعاد مختلفی دارد و افراد بنا به تیپ شخصیتی خود یک بعد از آن را برای خود پررنگ کرده و کل موضوع را در همان یک بعد تعریف می‌کنند.

امروز نمی‌خواهیم راجع به بازی روبیک چندوجهی صحبت کنیم؛ اما شما را دعوت می‌کنم تا انتهای این محتوای آموزشی با ما همراه باشید

عیسی زاده هستم متخصص شخصیت‌شناسی کودکان و نوجوانان

فرض کنید شما به همراه دختر نوجوانتان برای یک پیک‌نیک با بقیه دوستان و خانواده‌هایشان به یک پارک دعوت شده‌اید. در این پیک‌نیک متوجه می‌شوید که یکی از دوستان فرزندتان با مادر خود جروبحث می‌کند. شما و دخترتان شاهد این قضیه هستید و لحن دوست‌دخترتان و نوع ادبیاتی که با مادرش به کار می‌برد شما را بسیار نگران می‌کند چرا که او دوست صمیمی دختر شما است و شما راجع به این موضوع که تربیت او چه تأثیری بر دختر شما خواهد داشت به فکر فرومی‌روید؛ لذا تصمیم می‌گیرید که دوباره شب راجع به این موضوع صحبت کنید. شب تمام اعضای خانواده دور میز شام نشسته‌اند و شما شروع می‌کنید به تعریف‌کردن پیک‌نیک و خاطرات آن تا اینکه به قصه موردنظر می‌رسید .

وقتی که موضوع چالشی را که در این پیک‌نیک شاهدش بودید برای پدر خانواده تعریف می‌کنید ناگهان دخترتان با صورتی برافروخته می‌گوید:

نه بابا اصلاً این‌طوری نبود مامانش داشت زور می‌گفت و اصلاً به خواسته دخترش اهمیت نمی‌داد خب معلومه دخترش هم از کوره در میره اگر از اول مامانش به خواسته اون توجه می‌کرد اونم اونطوری با مامانش حرف نمی‌زد…

و این دقیقاً لحظه‌ای است که شما را بیشتر راجع به نحوه تربیت فرزندان و دوستانش نگران می‌کند.

در این سناریو یکی از تأکید می‌کنم یکی از تفاوت‌های نگاه ما و فرزندمان دررابطه‌با اتفاقی که رخ‌داده است، دقیقاً به این موضوع مربوط است که هر کدام از ما بعد خاصی از موقعیت موردنظر را در ذهن خود تصویر کرده‌ایم و این موضوع به‌هیچ‌عنوان ربطی به نوع تربیت، سن یا فرهنگ ندارد و تنها به تیپ شخصیتی ما مرتبط است اینکه مغزمان چه نوع اطلاعاتی را از محیط دریافت می‌کند. گویی هر انسانی بنا به ویژگی‌ها و ترجیحات خود نوع خاصی از اطلاعات را جذب و سپس پردازش و تحلیل می‌کند.

اضطراب درکودکان

 به طور مثال در این سناریو اگر نوجوان ما کد S باشد احتمالاً این جملات را خواهید شنید:

مامان قبول کن که مامان دوستم اولش خیلی بد دخترش رو صدا زد بعد هم داخل جملاتش چند بار تیکه انداخت و آخرشم چنان روشو برگردوند که منم بودم قطعاً ناراحت می‌شدم…

این دقیقاً همان دیتاهایی است که یک کد S می‌بیند و پردازش می‌کند و احتمالاً اگر شما تیپ N باشید خواهید گفت:

ببین این جزئیاتی که میگی رو من خیلی یادم نمیاد حرفاش رو حفظ نکردم؛ ولی در کل اصلاً احترام مامانشو جلوی جمع نگه نداشت و همش سعی می‌کرد جلوی دیگران نشون بده قلدره و خیلی به حرف مامانش گوش نمیده…

در این مکالمه دقیقاً اطلاعاتی را که شما پردازش کرده‌اید مرتبط با تیپ N خواهد بود و البته با اطلاعاتی که فرزندتان پردازش کرده کاملاً متفاوت است البته هر دوی این دیتاها درست بوده و هیچ‌کدام تحلیل اشتباهی به نظر نمی‌آید و این دقیقاً چالشی است که احتمالاً در چند سال آینده دخترتان با همسر آینده، با رئیس محل کار خود، با استادش در دانشگاه و یا هم اکنون با خواهر و برادر خود خواهد داشت چرا که او اطلاعات را با کد S دریافت و پردازش می‌کند و قطعاً بسیاری از انسان‌ها S نخواهند بود پس لازم است هم من مادر و هم فرزندم یاد بگیریم در چنین چالش‌هایی که دقیقاً مرتبط با تیپ شخصیتی ما و نحوه پردازش اطلاعات در سلول‌های عصبی مغزمان است چطور باید بدون چالش با دیگران وارد گفتگو شویم.

پیشنهاد می‌کنم که شخصیت شناسی کودکان و شناخت ویژگی‌ها و ترجیحات آن‌ها را جدی گرفته تا آستانه پذیرش و آگاهی شما نسبت به رفتارها و انتخاب‌های فرزندتان گسترده‌تر شود و درنتیجه تعامل کم‌هزینه‌تری را با نورچشمی خود تجربه کنید.

دوستان در دورهٔ والدگری شخصیت مدار دقیقاً همین هدف دنبال می‌شود یعنی با استفاده از آزمون‌های معتبر روان‌سنجی کد شخصیتی مادر و کد شخصیتی کودک را به دست می‌آوریم و نحوهٔ ارتباط والد و کودک را بر اساس این دو کد شخصیتی آماده و به والدین آموزش می‌دهیم لذا محتوای آموزشی برای هر خانواده منحصربه‌فرد خواهد بود.

خوشبختانه نظرسنجی‌ها نشان داده که اکثر والدینی که این دوره را گذرانده‌اند ابراز رضایت کرده‌اند و لذا این دوره برای تمام خانواده‌ها اعم از خانواده‌هایی که با فرزندشان مشکل‌دارند و یا مشکلی ندارند ولی علاقه‌مند هستند که یک فرزند پروری اصولی را تجربه کنند، مفید و مؤثر خواهد بود.

محتوایی که مطالعه کردید کاملاً تخصصی و منحصر به این سایت می‌باشد و از هیچ منبع دیگری کپی نشده است.

برای اطلاعات بیشتر دربارهٔ دوره‌های والدگری شخصیت مدار از طریق پیام‌رسان‌ها با ما در ارتباط باشید

0۹۳۵۲۵۲۴۶۰۳

0۹۹۱۲۰۱۲۳۷۰

دکتر مریم عیسی زاده

متخصص شخصیت شناسی کودکان و نوجوانان

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

تقلید از همسالان

سلام دوستان ما دو مدل نور چشمی داریم: برخی از بچه‌ها در موقعیت‌های مختلف، توانایی‌های خودشان را می‌شناسند و لذا در مواقع ضرورت می‌توانند از

ادامه مطلب »
روان شناسی کودک و نوجوان

چقدر من تغییر کردم

…مقایسه مادرهای قدیم و مادرهای جدید، یکی از سخت ترین سرزنش هایی است که احتمالا تجربه اش کرده اید. اینکه مادرهای این دوروزمونه، نازک نارنجی

ادامه مطلب »

باشگاه والدگری

برگزاری کارگاه باشگاه والدگری ( تاکتیک ها، تکنیک ها و خطاها در امر تربیت کودکان) کارگاه حضوری و آنلاین این کارگاه در 6 جلسه  یک

ادامه مطلب »