اختلال ارتباط اجتماعی

اختلال ارتباط اجتماعی

اختلال ارتباط اجتماعی براساس DSM5

آیا می دانید مبنای طبقه بندی اختلالات روانی چیست؟

در سال 1952 انجمن روانپزشکی آمریکا ” راهنمای تشخیصی و آماری اختلالات روانی – DSM ” را چاپ کرد. نسخه اولیه آن شامل 106 ناهنجاری فکری و ذهنی بود . از آن موقع  تا حالا DSM هرچندسال یک بار ارتقا پیداکرده تا اینکه نسخه پنجم  آن یعنی DSM 5 درسال 2013 به چاپ رسید که در ایران هم مبنای تشخیص بیماری ها و مورد استفاده روانشناسان و روانپزشکان است.

تعریف اختلال ارتباط اجتماعی

A:

فرد استفاده از ارتباط کلامی و غیرکلامی برای تعامل با دیگران (ارتباط اجتماعی) مشکلات دائمی دارد و این موضوع را همه موارد زیر نشان می دهند:

  1. فرد دارای اختلال ارتباط اجتماعی در استفاده از ارتباط برای اهداف اجتماعی مثل سلام و احوالپرسی و تبادل اطلاعات به شیوه ای مناسب و متناسب با موقعیت موردنظر مشکل دارد.
  2. نمی تواند نحوه ارتباط را تغییر دهد تا با موقعیت یا نیازهای شنونده مطابقت داشته باشد مثلا تفاوت نداشتن حرف زدن در کلاس با حرف زدن در حیاط مدرسه، یا حرف زدن با یک بچه با حرف زدن با یک بزرگسال و از زبان بیش از حد رسمی خودداری می کند.
  3. در رعایت قواعد صحبت و داستان گویی مشکل دارد مثلا در رعایت نوبت در حرف زدن، گفتن حرف خود با جملاتی دیگر وقتی شنونده متوجه نمی شود و دانستن این که چگونه از علایم و اشارات کلامی و غیرکلامی برای کنترل بهتر تعامل با دیگران می توان استفاده کرد.
  4. آنچه را که به وضوح بیان نشده است را متوجه نمی شود ( مثلا استنباط کردن) و معانی غیر اصلی و غیر معمولی یا مبهم زبان را درک نمی کند مثلا اصطلاحات محاوره ای، طنز، استعاره، معانی متعددی که برای تفسیر شدن به شرایط محیطی نیاز دارند.

B:

این نقص های اختلال ارتباط اجتماعی به یک یا چند مورد زیر منجر می شوند: ناتوانی در ارتباط صحیح و موثر با دیگران، تعامل اجتماعی، روابط اجتماعی، پیشرفت تحصیلی یا عملکرد شغلی.

C:

سمپتوم های اختلال ارتباط اجتماعی در اوایل دوره رشد (خردسالی و اوایل کودکی) آغاز شده اند اما نقص های کودک ممکن است تا زمانی که نیاز به ارتباط اجتماعی از حد توانایی های او بیشتر می شوند به طور کامل ظاهر نشوند.

D:

این سمپتوم ها را نمیتوان به یک عارضه پزشکی یا نورولوژیک دیگر یا به توانایی های اندک در زمینه ساختار کلمات و گرامر نسبت داد و اختلال طیف اوتیسم، معلولیت ذهنی یا یک اختلال ذهنی دیگر نمی تواند توضیح بهتری برای آنها باشد.

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

تقلید از همسالان

سلام دوستان ما دو مدل نور چشمی داریم: برخی از بچه‌ها در موقعیت‌های مختلف، توانایی‌های خودشان را می‌شناسند و لذا در مواقع ضرورت می‌توانند از

ادامه مطلب »
روان شناسی کودک و نوجوان

چقدر من تغییر کردم

…مقایسه مادرهای قدیم و مادرهای جدید، یکی از سخت ترین سرزنش هایی است که احتمالا تجربه اش کرده اید. اینکه مادرهای این دوروزمونه، نازک نارنجی

ادامه مطلب »

باشگاه والدگری

برگزاری کارگاه باشگاه والدگری ( تاکتیک ها، تکنیک ها و خطاها در امر تربیت کودکان) کارگاه حضوری و آنلاین این کارگاه در 6 جلسه  یک

ادامه مطلب »